DMH MARKETING & SERVICES

Satisfying you always

PENAT? LETIH? TAK BERMAYA? SERING MENGANTUK? MENGUAP?

ADAKAH ANDA ADA SYMPTOM2 TERSEBUT DI ATAS ATAU LEBIH KURANG SAMA DENGAN NYA? KALAU YA, KAMI INGIN MENGESYORKAN KEPADA ANDA UNTUK MENCUBA PRODUK MADOO KERANA KAMI YAKIN INSYAALLAH AKAN DAPAT MEMBANTU ANDA MENGATASI MASALAH-MASALAH TERSEBUT SEGERA. RAMAI SUDAH CUBA DAN BERPUAS HATI KESANNYA. LAWAT www.madoo.com.my

ORDER ONLINE - Lebih Mudah dan Selesa

Sekarang anda boleh membuat tempahan melalui online dan mempunyai beberapa pilihan cara pembayarannya : credit card, bank transfer, deposit, cheque, dan sebagainya. MUDAH DAN CEPAT DAN SELESA. Lawat www.madoo.com.my

MAU PENDAPATAN SAMPINGAN YANG LUMAYAN?

JADILAH AGEN / PENGEDAR KAMI SEGERA. Hubungi kami hari ini juga:
dinarmoslem@yahoo.com
019-3035077

"Setiap Penyakit Ada Ubatnya Kecuali Tua dan Mati"

10 PEMBUNUH UTAMA DUNIA: KANSER, PENYAKIT JANTUNG, STROK, KENCING MANIS, DARAH TINGGI, BUAH PINGGANG, RADANG OTAK, PENYAKIT HATI KRONIK, PENYAKIT PARU-PARU KRONIK & KEMALANGAN!
AMALAN PEMAKANAN & GAYA HIDUP YANG TIDAK SIHAT MERUPAKAN PENYUMBANG KEPADA PUNCA UTAMA PENYAKIT!

KHASIAT KULIT KAYU MANIS (CINNAMON)

Kulit kayu manis dari segi saintifiknya dikenali dengan nama Cinnamonum zeylanicum dan berasal dari keluarga Lauracea.
Dari Wikipedia Ensaiklopedia:
In medicine it acts like other volatile oils and once had a reputation as a cure for colds. It has also been used to treat diarrhea and other problems of the digestive system. Cinnamon is high in antioxidant activity.The essential oil of cinnamon also has antimicrobialwhich can aid in the preservation of certain foods. properties,
Cinnamon has been reported to have remarkable pharmacological effects in the treatment of Type 2 diabetes mellitus and insulin resistance. Cinnamon has traditionally been used to treat toothache and fight bad breath and its regular use is believed to stave off common cold and aid digestion.



Adapun khasiat kulit kayu manis adalah banyak untuk kesihatan dan antaranya:

  1. Meningkatkan sistem kekebalan tubuh.  Madu dan kayu manis sangat baik untuk penguat sistem kekebalan tubuh, mengubati kepenatan akibat kerja rutin.  Kombinasi ini juga adalah baik untuk mengatasi kedinginan dan influenza.
  2. Pencernaan.  Madu dan kayu manis membantu dalam memperbaiki sistem pencernaan, menghilangkan gas dari perut dan usus dan mengubati sakit perut, perut kembung, salah penghadaman dan infeksi.
  3. Gatal-gatal.  Melegakan gatal-gatal yang disebabkan gigitan serangga
  4. Ia berfungsi memanas dan mengering maka amat sesuai diamalkan bagi mengubati selsema serta melancarkan pengaliran darah.  Ia dikunyah bagi mengeringkan hingus.  Amalan membancuh susu yang dicampurdengan sedikit serbuk kulit kayu manis juga berkesan untuk meredakan sakit itu.
  5. Air rebusan kulit kayu manis dan halia seringkali direbus bersama-sama bagi menghasilkan miunman yang melegakan bagi mengatasi masalah lenguh-lenguh badan, terutamanya di bahagian kaki, tangan, lutut dan pinggang berpunca daripada kesejukan.
  6. Air rebusan kedua-duanya juga sesuai diamalkan oleh kaum wanita yang sering mengalami senggugut atau kesakitan di bahagian ari-ari dan kaki. 
  7. Di samping itu, air rebusan tersebut boleh digunakan untuk berkumur untuk mengubati sakit gusi dan juga menghilangkan masalah pernafasan berbau.
  8. Kulit kayu manis juga membantu menurunkan glukos dalam darah dan kolesterol.  Kesannya lebih ketara dengan meminum air campuran kulit kayu manis beserta madu.
Extracted from: http://www.healthdiaries.com/eatthis/10-health-benefits-of-cinnamon.html: "Studies have shown that just 1/2 teaspoon of cinnamon per day can lower LDL cholesterol. Several studies suggest that cinnamon may have a regulatory effect on blood sugar, making it especially beneficial for people with Type 2 diabetes.
In some studies, cinnamon has shown an amazing ability to stop medication-resistant yeast infections.
In a study published by researchers at the U.S. Department of Agriculture in Maryland, cinnamon reduced the proliferation of leukemia and lymphoma cancer cells.
It has an anti-clotting effect on the blood.
In a study at Copenhagen University, patients given half a teaspoon of cinnamon powder combined with one tablespoon of honey every morning before breakfast had significant relief in arthritis pain after one week and could walk without pain within one month.
When added to food, it inhibits bacterial growth and food spoilage, making it a natural food preservative.
One study found that smelling cinnamon boosts cognitive function and memory.
Researchers at Kansas State University found that cinnamon fights the E. coli bacteria in unpasteurized juices.
10. It is a great source of manganese, fiber, iron, and calcium."